Radionice

Radionice

Radionice nude mogućnost da uronite u zvuk, kreativnost, zajednicu u kojoj kontinuirano učimo jedni od drugih. Da zajedno istražujemo slobodu u kojoj pjevamo, igramo se, stvaramo, i prepuštamo se mašti da nas vodi u glazbi, ali i životu. Obogaćuju život za radost koja dolazi iz zajednice, iz grupnog pjevanja i muziciranja.

I svaka je za sebe jedna glazbeno- životna avantura, nakon koje izlazite osjećajući se drugačije, pozitivni, sa više energije, više ideja, možda i sa nekim odgovorom…i mijenjamo se.

Radionice su namijenjene svima, pristupačne su početnicima i hobistima, a izazov pjevačima i glumcima, te svima, bez obzira na naobrazbu i glazbene preferencije, koji žele istraživati svoj unutarnji ''ja'' te izraziti svoju individualnost kroz vlastitu pjesmu, koju svi mi nosimo sa sobom.

Radionice su također terapijskog karaktera te pomažu onima koji se možda bore sa tremom, mucanjem, komunikacijom, dikcijom, javnim govorom.

Spoj su mojih dosadašnjih iskustava, edukacije, te aktivnog bavljenja glazbom kako kroz scenu tako edukaciju.  Pa ce samim time biti obogaćene najraznovrsnijim glazbenim utjecajima: od folklora iz cijelog svijeta, plemenske glazbe, indijskih raga, gospela, do modernih žanrova, R&B-a, do klasike, jazz-a i jednom riječi ''world music'' glazbe.

U formaciji kruga kontinuirano ćemo stvarati platformu u kojoj ćemo zajedničkim učenjem otkrivati osnove glazbenosti, harmonije, kontrapunkta, ritma i međusobnog slušanja, esencijalnog za dobivanje zajedničkog zvuka, balansa, spoja, senzitivnosti i  harmonije koji prenosimo i na život.

Werbech metoda za otkrivanje glasa pristup je pjevanju koji je osmislila Werbeck Svardstrom, švedska operna pjevačica u suradnji s Rudolfa Steinera. Ona se temelji na uvjerenju da svako ljudsko biće ima svoj jedinstveni pjevački glas. Kroz otkrivanje naših glasova, spajamo misao sa akcijom i sa 

Berklee Music School Online tečajevi produbili su uz vodstvo sjajnih mentora poput Pat Pattisona, Gary Burtona, George Russel Jr.-a spoznaju o vokalnoj tehnici, improvizaciji i stvaralaštvu.

 

Scat pjevanje (pjevanje bez riječi)  i improvizacija je snažan i kreativan način koji ne koristi samo jazz vokalistima, nego svima zainteresiranima za upoznavanje sa svojom kreativnom stranom, izražavanjem kroz glas, melodiju, ritam... Scat pjevanje je vokalni stil koji se služi emotivnim, onomatopejskim i besmislenim slogovima umjesto riječi, kako bi se vokalisti izrazili u svojim solo improvizacijama na melodiju. Korijene vuče još iz zapadnoafričkih običaja dodjeljivanja fiksnih slogova uzorcima udaraljkaških instrumenata, no stil je proslavio popularni  trubljač i pjevač Louis Armstronga.

 

Radionice pokrivaju 5 osnovnih elemenata:

 

  1. BAZA/OSNOVA za pripremu vokalnog mehanizma i cijelog tijela
  2. VIBRACIJE I MOĆ KRUGA UZ FIZIČKE I METAFIZIČKE POTREBE/MOĆI GLASA i FREKVENCIJE
  3. STORYTELLING/PRIČAM TI SVOJU PRIČU KROZ KREATIVNOST I IMPROVIZACIJU
  4. ISTRAŽIVANJE ZVUKA U ODNOSU SA POKRETOM I EMOCIJAMA
  5. PREPUŠTANJE, OPUŠTANJE, HOLISTIČKA OBNOVA 

 

Radionica traje tri sata ili prema detaljnijem dogovoru i obuhvaća:

- Vježbe za opuštanje i relaksaciju

- Vježbe disanja i dikcije

- Vježbe fizičkog i vokalnog zagrijavanja i upjevavanja

- Ritmičke vježbe

- Vokalnu improvizaciju

- Kreiranje improvizacijskog vokabulara i sadržaja

- Pristup pri odabiru pjesme i repertoara

- Putovanje glasom kroz tijelo i pokret

- Interpretaciju emocija

- Interpretacija teksta, metode strukture govora i formacije riječi

- Praktične savjete za svakodnevno održavanje sretnog glasa

- Tips & tricks bilo kakvog javnog ili scenskog nastupa

- Tuširanje zvukom / frekvencijama / konsonantima

I puno drugih zanimljivih vježbi i tehnika za oslobađanje glasa, ovisno o inspiraciji i konstalaciji

Cijela radionica radi se u krugu, obliku planeta, obliku čakra, obliku najbolje, najintenzivnije i najsigurnije podrške zajednice pri zajedničkom muziciranju.

Svaki glas je pozvan i dobrodošao.